article
--ARCHIVE, EXERCISE

Free Academy: “Romanul ratacitor”

2 documentare de Dan Alexe prezentate de Corneliu Porumboiu
(curs in limba romana tinut de corneliu porumboiu)

Cele doua filme ale lui Dan Alexe fac parte dintr-o trilogie inca neterminata. Ambele sunt construite in jurul unei relatii Abel si Cain din interiorul unei religii, al treilea personaj, in ambele filme, este autorul. Fac acest “curs” cu sentimentul ca publicul va astepta, ca si mine, a treia parte a trilogiei.

20 martie – Introducere de Corneliu Porumboiu
Vizionare Iubitii Domnului
21 martie – Vizionare Cabala din Cabul
Q&A cu Dan Alexe si Corneliu Porumboiu

Corneliu Porumboiu (n. 1975, in Vaslui) este unul din cei mai importanti regizori si scenaristi de film din cinematografia romaneasca. A castigat numeroase premii, printre care Camera d’Or in 2006 la Cannes cu filmul “A fost sau n-a fost?”, si in 2009 premiul FIPRESCI si Premiul Juriului la categoria Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes cu filmul “Politist, adjectiv”. Lucreaza si locuieste in Bucuresti si Vaslui.

About alexandru senciuc

I am an architect in the pursuit of research and innovation in collective intelligence and healthcare planning. Currently, I work as a snr architect at Medical Architecture and am a PhD Student at the Bartlett School of Architecture, University College London.

Discussion

Comments are closed.

Network

Salus Global Knowledge

LinkedIn

twitter
google-scholar-logo
google-scholar-logo
academia-edu-logo
images

© alexandru senciuc

all rights reserved, unless otherwise stated.
%d bloggers like this: