article
--ARCHIVE, ARCHITECTURE

An Artist’s House


Tema locuintei artistului este una fictiva care prin insasi esenta ei refuza ideea contextului. Locuinta artistului este de sine statatoare, exemplara. Din acest motiv aceasta locuinta se organizeaza in propriile limite induse de structura si functiune. Exista o separare puternica intre viata intima a artistului si viata sa publica. Aceasta apare in separarea celor doua tipuri de existenta pe orizontala. Zona de jos, publica, este complet transparenta si serveste asemeni unei vitrine. Zona de sus se grefeaza pe ideea de cuib prin spatiile ample inchise intr-o coaja protectoare. Elementul de legatura dintre acestea este reprezentat de scara in spirala ce strapunge casa in intregime. Materializarea casei aduce, prin tratarea minimala, un nou sens acestea si anume acela de panza, a unui instrument ce inregistreaza viata artistului.

The exercise of the artist’s house is purely fictional. The very core of the exercise denies the concept of context. This is why the house organises itself through its own existence and limits represented by structure and function. There is a very strong division between the intimate life and the public life of the artist. This division is translated horizontaly into two main areas. The lower area, the public area, is completely transparent almost like a glass case. The upper area,the private area, takes its form from that of a nest, its ample interior spaces covered in a protective shell. The material of the house, through its minimal finishing, transforms the house into an empty canvas, like an instrument that records the life of the artist.About alexandru senciuc

I am an architect in the pursuit of research and innovation in collective intelligence and healthcare planning. Currently, I work as a snr architect at Medical Architecture and am a PhD Student at the Bartlett School of Architecture, University College London.

Discussion

7 thoughts on “An Artist’s House

 1. Si ce artist locuieste in casa asta a ta ?

  Posted by Dorian Robert Mocanu | 2012.05.03, 21:47
  • Daca ar fi un proiect real ti-as putea raspunde cu precizie. Din pacate, este unul din exercitiile un pic debile de anul I de arhitectura unde te pun sa faci niste case in vid ca sa capeti niste deprinderi. Nu pot sa iti spun nimic mai mult decat ce am scris in descriere pentru ca atat face proiectul. In schimb, poate ai tu o idee despre cum ar putea suna o tema de proiect de genul asta? Nu-mi spune ca te vezi locuind in casa asta… Eu fac scena, fa tu piesa :))

   Posted by alexandru senciuc | 2012.05.03, 23:22
   • Sunt in anul 1 si am proiectul asta acum.. Si proful imi cere 2 exemple deja existente de la care sa pornesc si sa ajung la o idee a mea pentru proiect.. intrebam ce artist deoarece conteaza.. daca-i pictor, ii trebuie o anumita lumina, o expozitie si asa mai departe.. ma gandeam sa il fac sculptor, ma gandesc ca n-are nevoie de prea multe..

    Posted by Dorian Robert Mocanu | 2012.05.03, 23:37
   • nu am avut nici un artist in cap atunci cand am facut proiectul. am considerat doar ca spatiul de la parter ar fi pentru expunerea lucrarilor iar la etaj atelier si locuinta. dar sa stii ca poti sa imaginezi si un arhitect, nu cred ca strica. iar din punctul asta de vedere ai o groaza de case de arhitecti de la care poti sa te inspiri. multa bafta cu proiectul! 

    Posted by alexandru senciuc | 2012.05.04, 00:10
   • poti sa dai o tura si pe la biblioteca si sa le rogi pe bibliotecare sa te ajute cu ce anume cauti. cred ca ai sa gasesti o groaza de exemple pe tema asta.  

    Posted by alexandru senciuc | 2012.05.04, 00:13
 2. Intre et. 1 si et. 2 o parte este goala, nu ?

  Posted by Dorian Robert Mocanu | 2012.05.04, 00:13
 3. imi plac foarte mult plansele!

  Posted by Cristina Gaidos | 2012.06.11, 23:13

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Network

Salus Global Knowledge

LinkedIn

twitter
google-scholar-logo
google-scholar-logo
academia-edu-logo
images

© alexandru senciuc

all rights reserved, unless otherwise stated.
%d bloggers like this: